Studniówka 2014

 „Bo coś w szaleństwach jest z młodości
Wśród lotu, wichru, skrzydeł szumu,
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu”.

Leopold Staff

Bal Studniówkowy 2014


Szanowni Państwo,

100 dni przed maturą ma miejsce jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdego licealisty czyli STUDNIÓWKA – wydarzenie poprzedzone miesiącami poszukiwań odpowiedniej kreacji wieczorowej oraz planowaniem całego scenariusza przyjęcia. Wiemy, że ważne jest zatem to, aby odbyło się ono we właściwym miejscu. Gorąco zapraszamy do otwarcia balu studniówkowego krokami polskiego Poloneza w salach RESTAURACJI U ZIYADA.

Do Państwa dyspozycji oddajemy: salę restauracyjną wraz z hallem tanecznym i tarasem widokowym, gdzie organizowane są studniówki nawet do 120 osób. Dysponujemy salą o powierzchni 127m mogącą pomieścić 120 osób na bankiecie zasiadanym, z parkietem do tańca o powierzchni ok. 80m. Podążając za Państwa wymaganiami i sugestiami w roku 2013 postanowiliśmy jeszcze bardziej uatrakcyjnić wybór menu studniówkowego na 2014 rok.

Z przyjemnością polecimy usługi:
-Oprawy muzycznej: współpracujemy z DJ’ami doświadczonymi w organizacji studniówek
-Fotografa, który profesjonalnie uwieczni szczęśliwe chwile związane z pierwszym balem
-Transportu, wynajmu limuzyn i samochodów luksusowych marek
-Usługi osoby ochraniającej bal
-Efektowego oświetlenia Sali Balowej
-Oferta Balu Studniówkowego zawiera: Salę Balową i przyległe foyer od 20.00 do 04.00

Menu w cenie już od 130,00 zł/ za osobę obejmuje:
- kolację serwowaną
- (bufet uzupełniany przez 4 godziny)
- napoje bezalkoholowe
- dekorację kwiatową bufetów i stołów
- fachową pomoc w organizacji przyjęcia

Dodatkowo Rodzice oczekujący na uroczyste rozpoczęcie studniówki mogą skorzystać ze specjalnych cen w KAWIARNI U ZIYADA.

JEŚLI NIE U NAS TO U WAS ZAPEWNIAMY TAKŻE CATERING NA BALE STUDNIÓWKOWE ORGANIZOWANE W SZKOŁACH.

Wyczerpujące informacje uzyskają Państwo kontaktując się z naszym przedstawicielem:
MANAGER T: 12 4297105, 784-084-000, e- mail: restauracja@uziyada.pl


Poniżej przedstawiamy propozycje menu jakie nasz  Szef Kuchni MAREK BUKSA przygotował specjalnie dla Was.

MENU I

Aperitif:
Powitalny kieliszek wina musującego
Przystawka:

Mix zielonych sałat z fetą i vinaigrettem
Danie główne:
Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami serwowany z ziemniaczanymi księżycami
i sałatką z kapusty pekińskiej
Deser:
Panna Cotta z musem malinowym

Zimne przystawki:
Półmiski wyrobów własnych: szynki, kabanosy, filet z indyka
Śledziki po krakowsku na śmietanie z jabłkiem
Bankietowe tartinki
Koreczki z serem, oliwkami
Koreczki z serem pleśniowym i morelami
Coctail cups z musem ziołowym
Cocktail cups z musem z chili
Vol’au’ vent
Śliwka rolowana w boczku
Pomidory z mozarellą i świeżą bazylią
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem, selerem naciowym i ananasem
Sałatka ziemniaczana
Pieczywo mieszane
Chipsy
Paluszki
Orzeszki

Na zakończenie danie gorące serwowane po północy:
Aksamitna zupa pomidorowa z diablotką

Bufet słodki:
Galanteria cukiernicza
Patery świeżych owoców: jabłka, mandarynki, winogrona, filetowane pomarańcze, filetowane ananasy

Bar:
Filiżanka aromatycznej kawy
Wybór herbat
Woda mineralna z cytryną
Soki owocowe
Napoje gazowane 3 szt/os.

Koszt menu I: 130 złotych od osoby.

Menu II


Aperitif:
Powitalny kieliszek wina musującego
Zupa
:
Delikatny krem z cukinii ze wstążkami grillowanego bekonu
Danie główne:
Sakiewka wieprzowa faszerowana pieczarkami i oscypkiem podawana z kopytkami
i buraczkami na ciepło
Deser:
Gruszka Marysieńki na musie waniliowym

Zimne przystawki:
Patery mięs i wędlin
Wybór tradycyjnych pasztetów z sosem żurawinowym
Deska rolad serowych z różnymi nadzieniami, serów gatunkowych i żółtych
Pomidory, ogórki
Marynaty
Matyjasy na poduszce z cebulki, zielonego jabłka oraz śnieżnobiałej śmietany
Sałatka z zieloną fasolką, pomidorkami koktajlowymi i mini mozarellką
Sałatka grecka Hariatiki
Sałatka z tuńczykiem
Sałatka jarzynowa
Roladki z łososia z musem ziołowym
Kurczak w delikatnej galantynce
Rożki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane
Smalec, ogórki kiszone,
Pieczywo, masło,
Frankfurterki na ciepło
Mix pierogowy
Chipsy
Paluszki
Orzeszki

Na zakończenie danie gorące serwowane po północy:
Boeuf Strogonoff z wołowiny
Pieczywo mieszane

Bufet słodki:
Galanteria cukiernicza
Patery świeżych owoców: jabłka, mandarynki, winogrona, filetowane pomarańcze, filetowane ananasy

Bar:          
Filiżanka aromatycznej kawy
Wybór herbat
Woda mineralna z cytryną
Soki owocowe
Napoje gazowane 4 szt/os.

Koszt menu II: 145 złotych od osoby.

W TRAKCIE IMPREZY ZAPEWNIAMY:

- stały nadzór MANAGERA
- uroczystą dekorację sali i stołów
- starannie dobrany zespół profesjonalnych kelnerów i kucharzy
- bezpłatną szatnię
- parking GRATIS
- cena od osoby obejmuje menu oraz: tort okolicznościowy wraz z wybranym motywem

Dodatkowe opcje i usługi:

Oprawa muzyczna
DJ – profesjonalne prowadzenie balu, nagłośnienie, oświetlenie, od 20.00 do 04.00 Cena: 2500 zł

Świetlista fontanna czekoladowa - 12 zł/za osobę

Live cooking show - kucharz przygotowujący meksykańskie burito z kurczaka z sosami do wyboru - 16 zł/ za osobę. Istnieje możliwość zmian pozycji menu.

W przypadku przyjęć powyżej 150 osób zapewniamy profesjonalną oprawę muzyczną w postaci zawodowego DJ!!!

WAŻNE INFORMACJE:
- Przypominamy jednocześnie, iż w celu zarezerwowania terminu oraz podpisania umowy z restauracją wymagana jest zaliczka w wysokości 25% wartości imprezy.
- Ostateczną liczbę osób należy podać najpóźniej na 10 dni przed Studniówką.

Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje z Państwa strony. Zachęcamy do skorzystania z oferty.

Ważne! Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Używamy ich m.in. w celach identyfikacyjnych i statystycznych. Ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce internetowej. Korzystanie z naszej strony wiąże się z ich akceptacją. Więcej informacji znajdziesz w Polityce dot. cookies.

Akceptuję, zamknij komunikat »